Průvodce elektronickou identitou s europodpisem eIDAS

pasted-image-0

Co o eSignature říká ekologická směrnice eIDAS a proč je důležité, aby ji aplikace pro digitální podpisy dodržovaly?

Pokud chceme využívat online služby ve všech členských státech EU, musíme mít jistotu, že naše elektronická identita bude chráněna a nikdy nebude zneužita. Jednotný digitální trh EU je realitou od roku 2016, kdy vstoupil v platnost eIDAS. V posledních letech se trh podařilo stabilizovat, což vedlo ke vzniku několika online aplikací, které umožňují digitální podpisy v této podobě. Jedním z nich je Sloneek.

pasted image 0Zdroj: Unsplash / Ernesto Velázquez

Název eIDAS vznikl ze zkratky eID a eSignature, tedy elektronická identifikace a elektronický podpis. Toto evropské nařízení bývá označováno jako přelomové. Odstraňuje mnoho překážek tím, že umožňuje bezproblémové vyřizování mnoha právních a obchodních transakcí na dálku. Co víc bychom si mohli přát. V dnešní uspěchané době dokáže elektronický podpis ušetřit nejen čas, ale v konečném důsledku i peníze.

Věděli jste, že s pomocí Sloneeka můžete ušetřit čas potřebný ke zpracování dokumentů v průměru o 80 %? Vaši personalisté a zaměstnanci to jistě ocení 🙂

Pojďme se společně podívat na důvody, proč se chcete podepisovat elektronicky.

  • Flexibilita v době covidu. Tato situace výrazně změnila způsob naší komunikace a zvýšila tlak na právní jednání na dálku, zejména uzavírání smluv bez nutnosti fyzického kontaktu.
  • Podstatné snížení nákladů na „tradiční“ podpis. Kromě nákladů na papír a tisk zahrňme především čas zúčastněných lidí. Nemluvě o záchraně našeho životního prostředí a společenské odpovědnosti firem, které ročně produkují tuny papíru. Přispět můžete i vy, a stačí tak málo.
  • Přehled a pořadí v procesu podepisování dokumentů. Správci mají jasný přehled o stavu dokumentů. Mohou snadno vyzvat signatáře k podpisu pomocí několika kliknutí. Ocení to i zaměstnanci, kteří o žádnou zakázku nepřijdou.
  • Doba platnosti. Přihlašování ve Sloneek je plně v souladu s nařízením EU eIDAS. Podpis je tak plně uznáván a vymahatelný v celé EU. Pokud vás tato problematika zajímá, podrobnou právní analýzu zpracovala také skupina právníků z AK Havel & Partners zde.
  • Bezpečí. Datová komunikace dovnitř a ven ze Sloneeka je zabezpečena HTTPS certifikátem. Dokumenty jsou chráněny cloudovou infrastrukturou AWS.
  • Neomezený počet podepsaných dokumentů.

ipad_woman

Vyzkoušejte Sloneek, přihlaste se na 14 dní zdarma!

Jak se e-podepsat se Sloneekem? Poměrně jednoduše. Dokumenty mohou podepisovat jak interní zaměstnanci, kteří mají u Sloneeka účet, tak i externí spolupracovníci, od kterých potřebujete podepsat libovolný počet dokumentů. Sloneek nemá limit, ale dbá na to, aby vaše společnost šla na své cestě digitalizace a modernizace správným a bezpečným směrem.

Přihlašte se včas!

Julie Čuláková
Marketing manager
Pojďme se propojit na Linkedin!🤗